Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi çukurova belediye başkanı soner çetin soner çetin

Çin’de Her 250 Bin Kişiye Bir Müze Hedefine Ulaşıldı

Resmi verilere göre, Çin’deki toplam müze sayısı 5 bin 788’e yükseldi. Bu rakam, 2016 yılında 4 bin 692’ydi. Böylece, ülkede her 250 bin kişiye bir müze hedefine ulaşılmış oldu. Haftasonu gerçekleştirilen Ulusal Müze Reformu konferansında açıklanan verilere göre, 13’üncü Beş Yıllık Plan’ın uygulandığı 2016-2020 döneminde her 250 bin kişiye bir müze hedefine ulaşıldı. Beijing, Pekin, Shaanxi ve Gansu gibi bazı bölgelerde ortalama 110 bin ila 130 bin kişiye bir müze düşüyor.



Aynı dönemde restore edilen eser sayısı da 62 bin oldu. Yıllık yüzde 25 artarak yaklaşık 51,3 milyon parçaya ulaşıldı. Ulusal Kültürel Miras İdaresi Direktörü Li Qun, akıllı müzelerin inşası için büyük veri ve bulut bilişim gibi yeni teknolojilerin benimsendiğini ve müzelerin sergilediği kültürel ve yaratıcı ürünlerin modayı tüketmenin yeni yolları haline geldiğini söyledi.

2020’de ülke genelindeki müzeler tarafından 124 binden fazla kültürel ve yaratıcı ürün geliştirilerek 1,1 milyar yuan'ın (yaklaşık 170 milyon dolar) üzerinde bir gelir elde edildi. Ziyaretçi sayısı 700 milyondan 1,2 milyara kadar çıktı ve ortalama yıllık sergi sayısı 20 binin üzerinde oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.