Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

Çin’de Nüfusun Yüzde 40’ı İkinci Doz Kovid-19 Aşısı Oldu

Çin’de 30 Haziran itibarıyla 560 milyondan fazla kişi, Kovid-19 aşısının her iki dozunu da aldı; bu, Çin nüfusunun yüzde 40’ının hastalığa karşı tamamen aşılandığı anlamına geliyor, Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Genel Müdürü Gao Fu, bugün yaptığı açıklamada, “Şimdi, yılın ikinci yarısı için toplu aşı programımıza başladık” dedi. Ulusal Sağlık Komisyonu’na göre, 22 Temmuz itibarıyla Çin’de, 1,5 milyar dozdan fazla Kovid-19 aşısı uygulandı.



Gao, geçen haftanın başlarında, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 26,3’ünün en az bir doz Kovid-19 aşısı ile aşılandığını ve her gün uygulanan yaklaşık 30 milyon dozla dünya çapında toplam 3.66 milyar doz aşı uygulandığını söyledi. Bununla birlikte, gelişmekte olan ülkelerdeki insanların sadece yüzde 1’i en az bir doz alabildi.

Gao, koronavirüsün yeni türevleriyle mücadele etmek için, Kovid-19 aşılarının paylaşılması, tüm ülkelerin aşıya erişebilmesi gerektiğini belirterek “Bu da hastalığın küresel bir salgın olarak devam etmesini engeller. Dünya aşısını paylaşmazsa, virüs dünyayı paylaşacak” dedi. 12 Haziran itibarıyla Çin, 500 milyon doz Kovid-19 aşısı tedarik etti ve küresel üretimin altıda birini oluşturan 100’den fazla ülke ve uluslararası kuruluşa destek sağladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.