Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

Çin’de Ülkenin İlk Ulusal Karbon Ölçüm Merkezi Kuruldu

Çin’in ilk ulusal karbon ölçüm merkezi, İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde kuruldu. Ulusal Karbon Ölçüm Merkezi (İç Moğolistan), Piyasa Denetim ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün izniyle Çin’de kurulan ilk karbon ölçüm merkezi oldu.



Ulusal Kalitenin Altyapısı’nı (NQI) oluşturan önemli bir parça olan karbon ölçümü, enerji kaynaklarının verimli kullanılması, sektör yapısının düzeltilmesi, yaşam tarzının ekolojiye uygun hale getirilmesine büyük destek oluyor. Aynı zamanda sera gazı boşaltımında “ölçülebilir, raporlanabilir ve denetlenebilir” olan hedefin gerçekleştirilmesine garanti veren karbon ölçümü, karbon emisyonunun zirveye ve karbon nötrlüğü hedefine ulaşması için hayati önem taşıyor.

Çin’in karbon ölçüm merkezlerinin inşa projesi, devletin karbon hedefleri için uygulanan önemli bir tedbir. Ülkenin önemli enerji ve stratejik kaynaklarının üssü olan İç Moğolistan, Çin’in kuzey kesiminde ekolojik güvenliğin korunması için önemli bir rol oynuyor. Özerk bölgede kurulan ilk ulusal karbon ölçüm merkezi, bölgenin ekolojik koşullarının avantajlarından faydalanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.