Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs chp Covid19 AİLE galatasaray kılıçdaroğlu rusya tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd

Çin’de Üniversite Öğrencisi Sayısı 240 Milyona Ulaştı

Çin Eğitim Bakanlığı, Çin’in yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören kişi sayısının 240 milyona ulaştığını ve yükseköğretimde brüt okullaşma oranının yüzde 57,8 olduğunu açıkladı. Çin Eğitim Bakanlığı bugün düzenlenen basın toplantısında Çin Komünist Partisi’nin 18. Ulusal Kongresi’nden bu yana yükseköğretim reformunun başarılarını tanıttı.



Elde edilen verilere göre, Çin dünyanın en büyük yüksek öğretim sistemini kurdu. Şu anda Çin’de kayıtlı 44,3 milyondan fazla öğrenciyle yükseköğretimde brüt okullaşma oranı 2021’de yüzde 57,8’e yükseldi. Böylece Çin’in yükseköğretim durumu dünyanın kabul ettiği bir evrenselleşme aşamasına girdi.

Çin'de yüksek öğretim gören nüfus sayısının 240 milyonu bulmasıyla yeni eklenen işgücünün ortalama eğitim süresi 13,8 yıla ulaşarak işgücünün kalite yapısı önemli ölçüde değişti ve Çin’in eğitim kalitesi istikrarlı bir şekilde yükseldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.