Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

Çin’deki Hemşire Sayısı 2025 Yılında 5,5 Milyona Ulaşacak

Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından açıklanan yeni bir plana göre Çin, 2025 yılına kadar 5,5 milyon çalışabilir hemşireye sahip olacak. Bu, hasta bakımı sektörünü kalkındırma planına bakıldığında ülkede 2025 yılına kadar her bin kişiye 3,8 diplomalı hemşirenin düşmesi anlamına geliyor.

Ülkedeki ruhsatlı hemşire sayısı, 2020 yılının sonu itibarıyla 4,7 milyonu aşıyordu ki, bu da 2015 yılına kıyasla yüzde 45 oranında bir artışa denk düşüyor. Çin’de faal hemşirelerin yüzde 70’inden fazlası kolej veya daha yüksek düzeyde eğitim eşdeğeri bir diplomanın sahibi.

Komisyonun belgesi, sağlığa ilişkin bakım hizmetlerinin iyileştirilmesinin, hem halkın sağlık durumunu gözetme ve destekleme bakımından hem de nüfusun yaşlanması sürecine etkin bir yanıt getirme açısından çok büyük bir önem taşıdığını vurguluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.