Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Çin’den Aşıların Adil Dağıtılması Çağrısı

Çin’in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, tüm dünyayı COVID-19 aşılarının adil şekilde dağıtılması ve insanlığın sağlık ortaklığının tesis edilmesi için dayanışma içinde ortaklaşa çaba göstermeye çağırdı.

Zhang Jun, BM 76. Genel Kurulu kapsamında yapılan genel görüşmelerde 75 ülke adına yaptığı konuşmada, COVID-19 salgını yayılırken aşı dağıtımındaki adaletsizliğin ve aşı ırkçılığının arttığına dikkat çekti.

Aşının virüse karşı güçlü bir silah olduğuna işaret eden Zhang, küresel kamu ürünü olması gereken aşının adil şekilde dağıtılması için uzun bir yol katedilmesi gerektiğini belirtti.

Çinli temsilci, gelişmekte olan ülkelere aşı dağıtımı konusuna öncelik verilmesi gerektiğini kaydederek, salgınla mücadeledeki tek çözüm yolunun işbirliği olduğunu vurguladı.

Zhang, aşı ve ilgili ham maddelerin ihracatına dönük kısıtlamaların kaldırılması ve Dünya Ticaret Örgütü’nün COVID-19 aşılarının patent ve telif hakkından muaf olmaları yönündeki talepler hakkında en kısa sürede karar vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.