Öne Çıkanlar istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı Koç Holdingin 2023 yılı net karı 16 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti 16 Mart 2024 Gündem Özeti

Çin’den Yeni Korona Test Yöntemi: 10 Dakikada Sonuç Veriyor!

Çinli bilim insanları küçük bir torbaya 30 saniye üfleyerek 10 dakika içerisinde sonuç alınabilecek bir korona virüs test metodu geliştirdi.

Uluslararası akademik dergi Respir Res’de kısa süre önce çevrimiçi olarak yayınlanan bir makaleye göre, Beijing Üniversitesi Çevre Ensitiüsü’nden Profesör Yao Maosheng ekibi ve Beijing Chaoyang Bölgesi Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi gibi ekiplerin işbirliğiyle non-invaziv ekspirasyonla yeni korona virüsü tarama metodu geliştirildi. Yeni metod için patent başvurusu da yapıldı.

Bu süreçte herhangi bir test reaktifine ihtiyaç yoktur. Denekler tek kullanımlık solunum torbalarıyla sadece 30 saniye nefes alıp vererek numune toplama işlemini tamamlayabilir. Nefes numunesi alındıktan sonra 5-10 dakika içinde Covid-19 hastalarının hızlı bir şekilde taranması sağlanabilir.

Mevcut veri modeline dayalı olarak, bu test sisteminin duyarlılığı yüzde 95'in üzerine çıkıyor. Nükleik asit testi ile karşılaştırıldığında, bu yöntem sadece basit ve zaman kazandıran değil, aynı zamanda ekonomik bir yöntem olarak değerlendiriliyor.

Şu an non-invaziv ekspirasyonla yeni korona virüsü tarama sisteminin yaygınlaştırılması için ilgili testler ve optimizasyon yapılıyor.

Uluslararası basında çıkan haberlere göre, 2020'den beri Singapur, Japonya, Endonezya gibi ülkelerdeki bilimsel araştırmacılar bu teknolojiyi geliştirdiler.

Profesör Yao Maosheng, Çinli araştırmacıların bu alanda sonuç elde eden ilk ekip olduğuna dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.