Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Çin’in Bağışladığı Kovid-19 Aşıları Şam’a Ulaştı

Çin Kızılhaç Derneği tarafından temin edilen Kovid-19 aşıları dün Suriye’nin başkenti Şam’a ulaştı. Suriye Sağlık Bakanı Hassan el Ğabaş aşının teslimatında yaptığı konuşmada, Kovid-19 salgınının ortaya çıkmasından bu yana Çin hükümeti ile halkının her alanda ve özellikle sağlık alanında Suriye’ye aralıksız destek sağlayarak Suriye’nin salgınla mücadelesine önemli katkılarda bulunduğunu anımsattı.



Hassan el Ğabaş, Çin tarafından geliştirilen aşıların Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylandığına ve aşıların etkinliklerinin de Çin’de ve Çin aşılarının uygulandığı ülkelerde kanıtlandığına dikkat çekerek, ülkesine gönderdiği Kovid-19 aşıları için Çin’e teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Çin’in Şam Büyükelçisi Feng Biao ise Çin Kızılhaç Derneği’nin Suriye’ye aşı yardımında bulunmasının iki ülke halkları arasındaki geleneksel dostluğun ve kardeşliğin bir göstergesi olduğunu kaydetti. Kovid-19 salgınının ortaya çıkmasından bu yana iki ülke arasında salgınla mücadelede verimli işbirliği yürütüldüğünü hatırlatan Feng, şu anda salgının dünya genelinde yayılmaya devam ettiğini ve birçok virüs varyantının ortaya çıktığını ve salgınla hep birlikte mücadele etmenin ülkelerin başlıca görevi olduğunu vurguladı.

Feng, Çin’in virüsün çıkış noktasının araştırılması çalışmalarında bilimsel ilkelere sadık kalınması ve söz konusu çalışmaların siyasileştirilmesine karşı çıkılması çağrısında bulunduğunun altını çizdi. Kovid-19 salgınının Suriye’de görülmesinden bu yana Çin Suriye’ye birçok kez salgınla mücadelede elzem malzeme göndermişti. Çin hükümeti tarafından Suriye’ye sağlanan aşı yardımının ilk partisi de 24 Nisan’da Şam’a ulaşmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.