Öne Çıkanlar deprem KENAN DOĞULU meclis gülben ergen tarkan Ebru Gündeş ambulans kıbrıs cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan kılıçdaroğlu İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu zidane

Çin’in Gemilere İniş Yapabilen İnsansız Helikopteri, İlk Uçuşunu Tamamladı

Çin Havacılık Endüstrisi (AVIC) Helikopter Enstitüsü tarafından geliştirilen ve gemilere iniş yapabilen insansız helikopterin ilk uçuşu Jiangxi eyaletinin Poyang kentinde başarıyla tamamlandı.

 

Potansiyel kullanıcının ihtiyacına göre tasarlanıp geliştirilen ve gemilere iniş yapabilen insansız helikopter platformu olma özelliği taşıyan AR-500CJ tipi insansız helikopter, AR-500BJ’in teknik başarılarını devralarak platformun uçuş performansını ve görev yeteneklerini kapsamlı bir şekilde geliştirdi ve bir dizi teknolojik atılım gerçekleştirdi.

AVIC, AR-500 serisini, gemi platformuna uyarlama projesini 2017’de başlattı. Son başarılı uçuş, projenin tatmin edici bir şekilde tamamlandığını gösterdi. Uzmanlar, AR-500BJ gibi hafif gemi tipi insansız helikopterlerin deniz arama ve kurtarma, devriye ve soruşturma gibi hem askeri hem de sivil uygulamalar için kullanılabileceğini söyledi. Aralık 2020’de, Çin’in yerli olarak geliştirilen ilk gemi kaynaklı hafif helikopter drone’u olan AR-500B, bir tür gemi tabanlı hafif helikopter drone eksikliğini gidermeyi amaçlıyordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.