Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti İyi Parti YKS CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Kovid19 türkiye odalar ve borsalar birliği İletişim Başkanı Fahrettin Altun TOGG İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

“Çin’in İnaktif Aşıları COVID-19 Varyantlarının Çoğuna Karşı Etkili”

Çin tarafından geliştirilen inaktif aşıların COVID-19 virüsünün varyantlarının birçoğuna karşı etkili olduğu açıklandı. Çin Hastalık Kontrol Merkezi’nden araştırmacı Shao Yiming konuya ilişkin olarak düzenlenen basın toplantısında, Çin’de geliştirilen COVID-19 aşılarının virüsün varyantlarına karşı etkinliği hakkında bilgi verdi.



Çin’in ilgili birimlerinin bu konuda bir dizi araştırma yaptığını anımsatan Shao, konuşmasını şöyle sürdürdü: Araştırmalara göre, geçen yılın ilk yarısında yaygınlaşmaya başlayan varyantlar, Çin’de geliştirilen aşıların korumasını azaltmıyor. Öte yandan, geçen yılın ikinci yarısından sonra da az sayıda varyant ortaya çıktı. Klinik deneyler ile küresel araştırmaların sonuçlarına göre, Çin tarafından geliştirilen inaktif aşılarla mRNA aşıları, Güney Afrika ile Brezilya’da görülen ve uluslararası toplumun yoğun ilgisini çeken virüs varyantlarına karşı da koruma etkisine sahip.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.