Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis

Dünya İmalat Sektörü 4. Kongresi’nde 91,1 Milyar Dolarlık Anlaşma İmzalandı

Doğu Çin’in Anhui eyaletinin merkezi Hefei’de toplanan 4. Dünya İmalat Sektörü Kongresi  süresince toplam 582,18 milyar yuan (yaklaşık 91,1 milyar dolar) tutarında bir yatırım gerektiren 703 adet projeye imza atıldı.



“İnovasyonun ve dijitalizmin ilerletilmesi” teması ekseninde düzenlenen dört günlük kongre, yüksek kalitede bir üretimi desteklemeyi ve Çin ile dünyanın diğer ülkeleri arasındaki alışverişi daha da geliştirmeyi hedefliyor. Kongre sırasında imza altına alınmış olan üretim projelerinden 656 adedi 533,49 milyar yuanlık bir yatırım tutarına eşdeğer. Toplamda 167 projenin ise her biri bir milyar yuandan fazla bir yatırım tutarı gerektirirken, yedi proje de 10’ar milyonu aşkın tutarlık yatırımlarla gerçekleştirilecek. 

Kongre vesilesiyle imzalanan projeler arasında 146,37 milyar yuanlık yatırım eşdeğeri olan 66 adedinin yeni enerjili araç alanında yeni enerji ve elektrikli akü odaklı olması ve 91,73 milyar yatırımlık 87 projenin de enformasyon teknolojisine ilişkin olması dikkat çekti.  

Organizasyon komitesi, 19  Kasım ila 22 Kasım günleri arasında canlı ve çevrimiçi gerçekleştirilen kongrenin Çin’den ve dünyanın birçok ülkesinden bin 400 katılımcı topladığını; bunlar arasında yabancı diplomatların, ilgili uluslararası örgüt temsilcilerinin ve Global Fortune 500 listesinde yer alan şirketlerin üst düzey yöneticilerinin bulunduğunu belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.