Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank almanya chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ukrayna ankara abd

Esad Güçleri Dera’nın Doğusunun Yüzde 95’ini Ele Geçirdi

Suriye’de Dera bölgesinde operasyonları sürdüren rejim ordusunun Dera’nın doğusunun yüzde 95’ini ele geçirdiği bildiriliyor. Bu arada, ordunun kenti tamamen kurtarmak amacıyla bugün kent ve çevresine daha çok asker ve askeri teçhizat sevk ettiği bildiriliyor.

Esad rejiminin başlıca destekçilerinden İran'daki Fars News’a göre, Suriye ordusu, ülkenin güneyindeki kentten muhalifleri çıkarmak için büyük bir taarruza hazırlanıyor. Bu amaçla bugün kente ve çevresine daha çok asker ve askeri teçhizat gönderdi.

Saha kaynaklarının Dera’nın doğusunda sadece birkaç köyün hala muhaliflerin elinde olduğunu, Suriye ordusunun bölgenin yüzde 95’ini kontrol ettiğini söylediklerinin belirtildiği haberde, “IŞİD ve El Nursa Cephesi’ne bağlı birkaç grubun Dera’nın güneyi ve batısında hala faaliyet gösterdiğine, diğer bazı terör gruplarının ilin küzeyinde aktif olduğu” vurgulanıyor. Cumartesi günü Suriye ordusunun muhalifleri Ürdün sınırındaki Nasib kapısından çıkardığına dikkat çekiliyor.

-Suriye Ordusuna Karşı Yeni Koalisyon-

Bu arada, bugün bir araya gelen 10’dan fazla muhalif grubun Dera’nın batısında Suriye ordusunun ilerleyişini yavaşlatmak amacıyla yeni bir koalisyon oluşturduğu belirtiliyor.

Fars, Dera’nın batısındaki muhalif örgütlere bağlı sitelere dayanarak Suriye ordusunun Dera’nın doğusundaki operasyonlar sırasında “ağır kayıplarını veren terör gruplarının, aynı ilin batısında yakında operasyon düzenleyecek Suriye ordusuna karşı koymak amacıyla Güney Ordusu olarak adlandırılan yeni bir koalisyon tesis ettiklerini duyuruyor.

Diğer bir haberde de Suriye ordusunun ele geçirdikten sonra konuşlandığı, Nasib sınır kapısında muhaliflerin bıraktıkları silahları bulduğu da kaydedildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.