Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Expo Shanghai 2010’un Düzenlediği Alan, Devasa Bir Parka Dönüşecek

2010 yılında Shanghai’de “Expo Shanghai 2010”un gerçekleştirilmiş olduğu yerde bir kültür parkı oluşturuluyor. Bir kısmının 31 Aralık Cuma günü kamuya açıldığı park, ziyaretçilerine 85 hektarlık bir eğlence ve boş vakit değerlendirme alanı sunuyor.  



Söz konusu park 2 kilometrekarelik bir yüzeye yayılıyor ve çoğunluğu halen inşa edilmekte bulunan belirli temalar ekseninde oluşmuş yedi farklı bölgeden oluşuyor. Parkın açılan kuzey bölümü, Expo Shanghai 2010’da İtalya, Lüksemburg, Rusya ve Fransa’nın pavyonlarının kurulmuş olduğu alanları kaplıyor.Açılan bölgede ayrıca başka turistik yerler de var. Bunlar Expo Shanghai 2010'un tarihsel dekorasyonlarıyla süslü bir cadde ve aynı dünya sergisinin ilginç öğeleriyle dolu bir botanik bahçesi.

Parkın yapımına 2017 yılında başlandı; yapım 2023 yılına sona erecek. Bir opera ve bir binicilik merkezi gibi mekanlara sahip olacak olan park, ziyaretçilerine pek çok farklı eğlence olanağı sunacak. Öte yandan, 2019 yılında Shanghai’de her bir kent sakinine 8,2 metrekare yeşil alan düşüyordu. Yerel yetkililer, daha çok park oluşturmak suretiyle, 2025 yılına değin bu değeri 9,5 metrekarenin üstüne çıkarmayı öngörüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.