Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari kızılay operasyon başbakan binali yıldırım ekonomi haberleri

IMF Pandeminin Grafiğini Yayınladı: Aşı Olan Ülkeler "Yırtıyor"

-Aşı karşıtlığına her siyasi görüş, gelir ve eğitim seviyesinden insanların katılması sorunun ideolojik ve sosyal görüş farklılıklarından çok psikolojik olduğunu düşündürürken, devletleri çözüm aramaya itiyor. IMF'nin son Dünya Ekonomik Görünüm raporunda yayınladığı bir grafik, aşıda yüzde 85 sınırını geçen ülkelerin olumlu durumda bulunduğunu, geçemeyen "Türkiye'nin Rusya ve Güney Afrika" gibi ülkelerin ise ölümlerde tehlike sınırında olduğunu gösterdi.



-IMF DEG raporu aşılamanın Türkiye, Rusya ve Güney Afrika ülke grubunda yeterince etkili olamadığını ortaya koyarken kış aylarında pandemiden ölümlerin arttığını bir kez daha gösterdi.

ANKARA (ANKA) - Aşı karşıtlığına her siyasi görüş, gelir ve eğitim seviyesinden insanların katılması bu sorunun ideolojik ve siyasi-sosyal, bilimsel görüş ayrılıklarından çok psikolojik olduğunu gösteriyor. IMF aşıda yüzde 85 oranını aşan ülkelerin pandemiden can kayıplarını azalttığını gösteren bir grafik yayınladı.

Devletler aşı karşıtlığına çözüm arıyor. Çin topluma laf anlatmak ve ikna etmek politikası yerine zorla aşılama politikası yürütürken IMF yeni yayınlanan Dünya Ekonomik Görünüm raporunda pandemi aşılaması konusunda önemli bir bilgiye yer verdi.

IMF uzmanları Eylül 2021 ortası itibarıyla dünyada ülke grupları itibarıyla "Bir Haftada Kaydiler Covid-19'a Bağlı Ölümlerin" ilerleme hızını gösteren grafik hazırladı.

Grafik pandeminin dünyadaki durumuna ilişkin bilgilere yer veriyor. Örneğin ABD ve Euro bölgesi ülkeleri  pandeminin yükselişe geçtiği Mart 2020'den bu yana en az haftalık ölüm vakası kaydedilen bölgeler oldu.

ABD ve Euro bölgesinde 2021 yazında pandemi bitme noktasına doğru düşüşe geçti. Ancak şu anda yeniden Mart 2020 düzeyine geldi. Yine de dünyada pandemiden en az ölümün yaşandığı bölgeler, aşı politikalarıyla vatandaşların aşılanma oranını yüzde 85'in üzerine çıkaran ABD ve Euro bölgesi ülkeleri.

Bu iki bölgeyi "Diğer Gelişmiş Ülkeler", Hindistan, Latin Amerika ve Karayip ülkeleri izliyor.

"Rusya, Türkiye ve Güney Afrika" şeklinde sıralanan üç ülkeli grup ise bu noktaya kadar sayılan ülkelerden daha kötü durumda ve "en kötü" olarak sınıflanıp siyah bantla gösterilen "dünyanın geri kalan" kesiminden bir "tık" iyi.

IMF'nin raporu dünyada pandemi ölümlerinin adeta birlikte artıp birlikte düştüğü gibi şaşırtıcı bir gerçeği de ortaya koyuyor. Ancak Hindistan, Hindistan hariç gelişmekte olan Asya ülkeleri, Latin Amerika ve Karayipler, Rusya, Türkiye, Güney Afrika ve dünyanın geri kalan kesiminde aşılama yetersizliği nedeniyle Nisan ayından itibaren büyük bir vaka artışını gösteriyor.

IMF raporu geçtiğimiz kış pandemi ölümlerindeki büyük artışa dikkat çekerek, yaklaşan kış aylarında önlemlerin sıklaştırılması gereği konusunda yol gösteriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.