Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

IMF’ye Göre Çin, Bu Yıl Yüzde 8.1 Oranında Büyüyecek

Uluslararası Para Fonu (IMF), Çin ekonomisinin bu yıl yüzde 8,1 ve gelecek yıl yüzde 5,7 büyümesini beklediğini açıkladı. IMF tarafından yayımlanan “Temmuz Ayı Dünya Ekonomik Görünümü”nde bu yıl için yapılan söz konusu tahmin nisan ayına göre 0,3 puan aşağı çekildi.



IMF’nin raporunda dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin’in geçen yıl pozitif büyüme gerçekleştiren tek büyük ekonomi olarak yıllık bazda yüzde 2,3 büyüdüğü ve ekonomisinin kapsamlı bir şekilde toparlanmasıyla birlikte bu yıl da büyüme oranının yüzde 6’nın üzerinde olacağı kaydedildi.

Raporda ayrıca, haziran ayı sonu itibarıyla dünya çapında uygulanan üç milyar doz Kovid-19 aşısının yaklaşık yüzde 75’inin gelişmiş ekonomilerden ve Çin’den tedarik edilmesi nedeniyle Çin’in aşılama konusundaki çabaları takdirle değerlendirildi. Öte yandan, IMF, dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 6 ve gelecek yıl yüzde 4,9 büyüyeceği tahmininde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.