Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken esnaf Akşener şehit DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan babacan Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Kamil Aslan Arap 13 Aralık 2023 Çarşamba Gündemi Çin Borsalarında İşlem Gören İnovasyon Şirketi Sayısı

Macron: G7 Çin’e Düşmanca Davranan Bir Kulüp Değil

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, G7 zirvesinin bitiminden sonra dün İngiltere’nin Cornwall kentinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, G7’nin Çin’e düşmanca davranan bir kulüp olmadığını açıkça dile getirerek iklim değişikliği, uluslararası ticaret ve kalkınma politikaları gibi konularda, G7 üyelerinin Çin’le birlikte çalışması gerektiğini kaydetti.





Çin'in son yıllarda izlediği yolun yüz milyonlarca insanı yoksulluktan kurtardığına şahit olduklarına dikkat çeken Macron, Çin ile Batı ülkeler arasında farklılıklar bulunduğuna işaret etti. Çin ile iş birliği ve ortaklık ilişkileri geliştirilirken samimiyet ve saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Macron, G7’nin farklılıklarla doğrudan yüzleşmesi gerektiğini, ancak bu farklılıkları abartmaması gerektiğini de kaydetti.



Yeni koronavirüsün kaynağıyla ilgili sorulara değinen Macron, “Virüs insanlığın ortak düşmanıdır. Şu anda tüm ülkelerin insanları korumak için birlikte çalışması gerekiyor” dedi. Yeni koronavirüsün kaynağının netleştirilmesinin elbette gerekli olduğunun altını çizen Macron, ancak sadece belli bir ülkenin sözüne göre hareket edilmemesi, virüsün kayağının araştırılmasının somut gerçeklere dayanarak tüm ülkelerin işbirliği aracılığıyla Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini  sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.