Öne Çıkanlar AİLE gündem özeti Melatonin hormonu Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa teleferik kazası

Merkel'in Gözü Azeri Doğalgazı'nda

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Kafkasya gezisinin son durağı Azerbaycan’da enerji konusundaki ortaklığı derinleştirme mesajını vermesi dikkat çekti.

Alman medya, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelen Merkel’in, Almanya ve Avrupa Birliği'nin, enerji ve özellikle de doğalgaz konusunda Rusya'ya olan bağımlığını azaltmak üzere Azerbaycan'la enerji ilişkilerini geliştirmeye istekli olduklarını belirttiğini aktarıyor.

“Merkel’in gözü Azeri doğalgazında” diyen DW Türkçe, Bakü’deki görüşmelerde Azerbaycan’dan Türkiye ve Avrupa’ya gaz taşıyacak TANAP gaz boru hattı dahil bazı projelerin genişletilmesinin gündeme geldiği belirtiliyor.

Haberde “Şahdeniz 2, Güney Kafkasya Boru Hattı, TANAP ve Trans-Adriyatik Boru Hattı'ndan (TAP) oluşan Güney Gaz Koridoru projesi, Avrupa'ya Türkiye, Yunanistan, Arnavutluk ve Adriyatik Denizi aracılığıyla doğal gaz taşınmasını öngörüyor” deniliyor ve projenin 2020 yılında tamamlanması planladığı ifade ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.