Öne Çıkanlar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İyi Parti YKS iktidar oy Orçun Okurgan Amazonun sahibi Jeff Bezos Koronavirüs halkbank atv 15 Martta Vizyona Girecek Yeni Filmler 29 Mart Cuma günü vizyona girecek yeni filmler

Pandalar, “Uluslararası Panda Günü”Nü Şirinlik Yaparak Kutluyor

Çin hükümeti, 1993 yılında panda neslini kurtarmayı amaçlayan bir kampanya düzenledi.

Kampanya kapsamında Sichuan eyaletinin Chengdu kentinde ilk kez Uluslararası Panda Bayramı düzenlendi. Her yıl 22 Eylül günü, Uluslararası Panda Günü olarak kutlanıyor.

Gözlerindeki siyah benekleri, tombul vücutları ve yavaş yürüyüşleriyle ünlü pandalar, hem Çin’in hazinesi hem de barış elçisi ve dostluk sembolü olarak biliniyor.

Çin Panda Koruma ve Araştırma Merkezi, 2021 yılında merkezde yapılan 15 doğumda 24 panda dünyaya geldiğini, bunların arasında 9 ikizin bulunduğunu açıkladı. Yavru pandaların yaşama oranı yüzde 100 oldu.

Pandaların şirinliklerini internet üzerinden izlemek de mümkün.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.