Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Pentagon: Uzun Vadede Katar’a Ambargonun Devamından Endişeliyiz

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Dana White, Katar krizine ilişkin olarak “IŞİD operasyonlarında Katar’ı dışarıda bırakmak istemeyiz. Ama bu tamamen diplomatik bir konu. Ve kesinlikle uzun vadede ambargonun devam etmesinden endişeliyiz” dedi.

Dana White, Amerika’nın Sesi’nden (VOA) Carla Babb ile yaptığı mülakat sırasında Irak, Suriye ve Afganistan’da “IŞİD’le mücadelenin zorluklarını” değerlendirdi. “Bizim Suriye’deki görevimizin IŞİD’i yenmek olduğunun anlaşılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. White şöyle devam etti:

“Oradaki amacımızın ne olduğu konusunda açık olduk. Ve her zaman kendimizin ve koalisyon ortaklarımızın kendilerini savunma hakkını saklı tuttuk ki bu herkes için çok önemli. Herkes de olası gerilimlerin azaltılması için oluşturulan mekanizmayı kullanıyor.”

“IŞİD Operasyonlarında Katar’ı Dışarıda Bırakmak İstemeyiz”

Dana White, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un Katar krizinin “IŞİD ile mücadeleyi etkilediği” yönündeki açıklamayla ilgili “Dışişleri Bakanı Tillerson kesinlikle haklı. IŞİD operasyonlarında Katar’ı dışarıda bırakmak istemeyiz. Ama bu tamamen diplomatik bir konu. Ve kesinlikle uzun vadede ambargonun devam etmesinden endişeliyiz” karşılığını verdi. Bunun üzerine “Ne gibi?” sorusu sorulan White “Operasyonla ilgili içerik veremem ama Katar’da teçhizatımız, lojistik unsurlarımız var, görevlilerimiz var. IŞİD’e karşı savaşı yürütmemizi sağlayacak birçok unsur var” şeklinde konuştu.

“Afganistan'da İyi Şeyler Olmuyor”

Pentagon sözcüsü, diğer bir soru üzerine “IŞİD konusunda Afganistan’da iyi şeyler olmuyor. Bir sorunumuz var. O soruna odaklanmalı ve yok etmeliyiz” ifadelerini kullandı. Afganistan’a yönelik askeri takviye beklentisine de değinen White, Savunma Bakan Jim Mattis’in tüm olasılıkları değerlendirdiğini, komutanlarla neye ihtiyaçları olduğunu gözden geçirdiğini belirtti. Bakan Mattis’in Afganistan konusunda bir karar vermeden önce Brüksel’deki NATO toplantısını kesinlikle bekleyeceğini söyleyen White, şöyle devam etti:
“Bakın ortaklarımızla konuşmamız lazım. Daha fazla ne gibi katkı sağlayabileceklerini düşünmemiz lazım. Herkes ne olacağını öğrenmek istiyor. Ancak Bakan komutanların neye ihtiyacı olduğu konusunda ve işin yönünü değiştirmek için ne gerektiği konusunda çok ihtiyatlı ve düşünceli.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.