Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs chp Covid19 terörist pkk AİLE galatasaray kılıçdaroğlu rusya abd tesk genel başkanı bendevi palandöken

Pire Limanı’nın Yüzde 67’si Çinli Cosco’nun Oldu

Yunanistan’daki Pire Limanı işletmesinin yüzde 67’lik hissesinin Çinli COSCO Shipping şirketine satışı tamamlandı. Pire Limanı işletmesinin COSCO Shipping’e satılmasına ilişkin ikinci faz hisse devri, video konferans yoluyla Beijing, Atina ve Pire Limanı’nda eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Böylece, Pire Limanı işletmesinin yüzde 67’lik hissesinin COSCO Shipping’e satışı tamamlanmış oldu.



COSCO Shipping, Pire Limanı işletmesinin yüzde 67’lik hissesini satın almak için 8 Nisan 2016’da Yunanistan Cumhuriyeti Kalkınma Fonu ile 368 milyon 500 bin avro karşılığında sözleşme imzalamıştı. 10 Ağustos 2016’da da yüzde 51’lik kısmı kapsayan ilk hisse satışı gerçekleştirilmişti.

COSCO Shipping’in 2009 yılında Pire Limanı’ndaki 2 ve 3 nolu konteyner terminallerini işletmeye başlamasından bu yana, bölgede doğrudan 3 binden fazla ve dolaylı olarak 10 binin üzerinde istihdam yaratıldı. Şirketin bölgeye yaptığı katkıların değeri ise 1 milyar 400 milyon avroyu aştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.