Öne Çıkanlar chp Covid19 tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici fetö CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping

RMB’nin Uluslararası Ticarette Kullanımı 4.4 Trilyon Dolar Seviyesine Ulaştı

Birçok ülke ile yerel para birimleri üzerinden ticaret yapmaya başlayan Çin, bu alandaki çalışmalarını hızlandırıyor. Çin Merkez Bankası’nın yayımladığı son rapora göre Çin, resmi para birimi renminbi’nin (RMB) uluslararası hale getirilmesi çabaları kapsamında ülkenin para biriminin sınır ötesi kullanımını yaygınlaştıracak. Raporda verilere göre, RMB’nin sınır ötesi kullanımının 2020 yılında ödemeler ve tahsilatlar dahil olmak üzere yüzde 44,3 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 28,39 trilyon yuana (yaklaşık 4,4 trilyon dolara) ulaştı.



Bankanın raporunda Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık anlaşmasının imzalanmasının Asya-Pasifik bölgesinde ticareti daha fazla geliştireceği ve dolayısıyla ticaret ve yatırım faaliyetlerinde RMB’nin kullanılması için daha fazla fırsat sunacağına vurgu yapılıyor. Rapora göre Çin, istikrarlı olarak gelişen RMB cinsinden emtia ticareti ödemelerine dayalı olarak, para biriminin sınır ötesi e-ticarette kullanımını artıracak.

Raporda Çin’in RMB’yi uluslararası hale getirmek amacıyla RMB cinsinden yatırım ve finansmana dair daha seçeneklere yoğunlaşacak, diğer ülkelerle döviz ödemesi iş birliğini artıracak ve RMB ödeme ve kliring işlemlerinin alt yapısını iyileştirecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.