Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim Çelebi Havacılık Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ Çankırı mitingi 4 Mart 2024 Pazartesi Gündem Özeti Sıkıntı Dünya Çalışan Gazeteciler Günü

Rus Büyükelçiliği Açıklama Yaptı, ABD'ciler Kıyameti Kopardı

ANKARA(ANKA)- Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin Türk vatandaşlarına teşekkür ettiği açıklaması, "eski tüfekleri" kızdırdı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, "Rusya'nın Ukrayna'daki eylemlerini anlayışla karşılayan ve tutumunu ifade etmekten çekinmeyen tüm Türkiye vatandaşlarına minnettarız" şeklinde bir açıklama yaptı.

Büyükelçilik, "Bununla birlikte, şu anda Donbass'a seyahat etmekten ve özellikle de silahlı çatışmalara katılmaktan kaçınılmasını tavsiye ederiz" kaydını düştü.

Açıklama sosyal medyada özellikle "eski tüfek" olarak adlandırılan eskinin sol anarşi meraklılarını, bugünün holding başkanları önderliğindeki meydan eylemlerini destekleyen grubu kızdırdı.

Eski tüfekler "Rusya Büyükelçiliği'nin Kremlin sevdalısı TC vatandaşlarına teşekkür etmesi utanç verici bir olay" şeklinde tepkiler gösterdiler.

Rusya Büyükelçiliği'nin açıklamasına yönelik tepkilerin en büyük bölümü, ABD'nin Ukrayna'da bozguna uğramasının Suriye ve Irak'taki PKK ve bölücülüğün sonunu getireceği kaygısıyla savaşta Ukrayna tarafında kümelenen PKK kanadından geldi.

-BÜYÜKELÇİLİK: KİEV'DEKİ AVM MÜHİMMAT ÜSSÜYDÜ

Bu arada Rusya Büyükelçiliği Kiev'de vurulan AVM'nin bir mühimmat üssü olarak kullanıldığını belirtti. Rusya Büyükelçilği açıklamasındat, "AVM, roket mühimmatını depolamak ve çok namlulu roketatar sistemlerine mühimmat yüklemek için bir üs olarak kullanıldı. Canlı izleme ve kayıt sistemi, Ukrayna'ya ait bir ÇNRA'nın füzeleri saklamak ve yeniden yüklemek için Kiev kırsalındaki AVM'ye nasıl girdiğini açıkça gösteriyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.