Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE

Shanghailılar Bayramda 11.9 Milyar Dolar Harcadı

Shanghai'de, yerel yetkililerin açıklamasına göre, 8 Ekim Perşembe günü sona eren yedi günlük ulusal bayram tatili sırasında çok ciddi bir tüketici harcamasına tanık olundu. Shanghai Belediyesi Ticaret Komisyonu tarafından bildirilen veriler, kentin toplam tüketim harcamalarının, 1 Ekim-7 Ekim tarihleri arasında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16 artarak toplam 76,59 milyar yuana (yaklaşık 11,9 milyar ABD dolarına) ulaştığını gösteriyor.



Bu sürede yüz yüze ve çevrimiçi tüketim, sırasıyla yüzde 23,4 ve yüzde 3,5 arttı. Shanghai Belediyesi Ticaret Komisyonu’nun örneklem olarak seçtiği  toplam 200 perakende satış ve yiyecek-içecek satış firması, tatil boyunca geçen yıla göre yüzde 9,7 oranında bir artışla 5,77 milyar yuanlık satış yaptıklarını duyurdu. 

Öte yandan veriler, tatil harcamalarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10,1 oranına denk düşen 12,77 milyar yuanını kenti ziyaret edenler tarafından gerçekleştirildiğini gösteriyor. Bu tutar, kentte tatil boyunca yapılan çevrimdışı tüketim harcamalarının dörtte biri seviyesine ulaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.