Shenzhou-12 İnsanlı Uzay Aracının Dönüş Kapsülü Açıldı

Çin’in Shenzhou-12 insanlı uzay aracının dönüş kapsülü bugün başkent Beijing’de düzenlenen törenle açılarak uzaya gönderilen eşyalar kapsülden çıkarıldı.



Törende, Pakistan’ın Çin’deki temsilcisine Çin ve Pakistan milli bayrakları ve sertifikası, Namibya’nın Çin’deki temsilcisine de Namibya milli bayrağı ve sertifikası verilirken, genç öğrenciler için bilimsel araştırmalarda kullanılacak nesneler ile özgün tarımsal ürünlerin tohumları ilgili birimlere teslim edildi.

Çin’in insanlı uzay projesinde insanlığın uzayı barışçıl olarak değerlendirmesi, insanlığın sürdürülebilir kalkınması, uluslararası işbirliği projelerinin geliştirilmesi ve halkın yaşam koşullarının iyileştirilmesi ilkelerine özen gösteriliyor.

Shenzhou-12 insanlı uzay aracı 17 Haziran’da fırlatıldı, 17 Eylül’de dünyaya döndü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.