Öne Çıkanlar İyi Parti kosgeb çin 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste 18 Yılda 5 Bin 60 Eseri Restore Ederek 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 2020 CEV Şampiyonlar Ligi

Sinopharm Aşısı, AB Ülkelerinden İlk ‘Acil Kullanım’ Onayını Aldı

Çinli Sinopharm şirketi tarafından geliştirilen COVID-19 aşısı Macaristan’da İyi Üretim Uygulamaları (GMP) sertifikası aldı. Sinopharm’dan bugün yapılan açıklamada, şirketin geliştirdiği COVID-19 aşısının Macaristan Ulusal Eczacılık ve Gıda Enstitüsü (OGYEI) tarafından verilen GMP sertifikasını aldığı duyuruldu. Açıklamada, Sinopharm aşısının Avrupa Birliği ülkelerinde acil kullanım onayı alan ve OGYEI tarafından onaylanan ilk Çin aşısı olduğu belirtildi.


 
Aşı konusunda çalışmalarına hız veren Çinli şirketlerden Sinovac da dün açtığı yeni üretim hattıyla yıllık aşı kapasitesini 2 milyar doza çıkardı. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü yöneticileri de hafta içinde yaptıkları açıklamalarda, Sinovac ve Sinopharm aşısının örgütün istediği kriterlere sahip olduğunun saptandığını ve yakın zamanda ‘acil kullanım onayı’ alabileceklerini dile getirmişlerdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.