Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Suriye'nin Kuzeybatısındaki Aileler Perişan

ANKARA(ANKA) - Suriye'nin kuzeybatısında rejimin genel anlayışı tarafından dışlanıp sürülen, yörede hakimiyet kurmaya çalışan bir dizi taşeron katil örgüt tarafından ise düşman olarak görülen Suriye Arapları zorlu kış koşullarına karşı hayatta kalma mücadelesi veriyor.



Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) yazılı açıklamasında Suriye'nin kuzeybatısında 2,8 milyondan fazla ülke içinde yerinden edilmiş kişinin, ailelerini desteklemek için gıda ve geçim kaynaklarına erişim gibi temel ihtiyaçlardan yoksun kaldığını bildirdi.

Açıklamada, BM Uluslararası Göç Örgütü Türkiye Temsilciliği ile ortaklarının, ihtiyac sahiplerine yardım sağlamak için çalıştığı belirtildi.

Açıklamada, "UGÖ Türkiye Temsilciliği, 2021'in son çeyreğinde Suriye'nin kuzeybatısında 10 binden fazla ihtiyaç sahibi aileye gıda gibi öncelikli temel ihtiyaçların karşılanması için destek verdi. Ayrıca UGÖ Türkiye Temsilciliği ailelerin ihtiyaçlarının karşılaması ve geçim kaynaklarını güvence altına alabilme becerilerini geliştirmek için 2 bin kişiye kısa vadeli gelir getirici iş imkanı sağladı ve eğitim desteği verdi" denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.