Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

Tibet’in Zirvesinde Yaşayan 17 Bin 555 Kişi Daha İyi Bir Yaşam İçin Shannan’a Taşınacak

İnsanların yaşamını iyileştirmeye ve plato bölgesinin kırılgan ekosistemini korumaya yönelik yerel bir program sayesinde, Çin’in güneybatısındaki Tibet Özerk Bölgesi’ndeki Nagqu şehrindeki yüksek rakımlı yerlerden toplam 17 bin 555 kişi taşınacak.



Önümüzdeki 1.5 ay içinde insanlar, deniz seviyesinden ortalama yüksekliği 4 bin 500 metrenin üzerinde olan yerlerden Shannan şehrindeki yaklaşık 3 bin 600 metrelik daha misafirperver bölgelere taşınacak.

Bölge ormancılık ve otlak idaresi müdürü Wu Wei, halkın sert hava koşulları ve nispeten geri üretim ve yaşam koşulları olan yerlerde, otlakların bozulduğu yerlerde yaşadıklarını söyledi. Wu, “Yer değiştirme planı, hem ekolojik korumayı hem de insanların daha iyi bir yaşam talebini dikkate alarak insan merkezli bir kalkınma düşüncesini yansıtıyor” dedi. Bölgenin genel yeniden yerleşim planı, sekiz yıl içinde Tibet'in yaklaşık 100 ilçesindeki 130 binden fazla kişiyi kapsayacak.

Anahtar Kelimeler:
Tibet Özerk BölgesiNagqu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.