Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist chp Covid19 enflasyon AİLE kılıçdaroğlu rusya pkk galatasaray abd

Türk Diplomatlarını Öldüren Kufodinas’a İzin Hakkı Tanınması Yunanistan’da Da Tepki Gördü

Yunan  makamlarının 17 Kasım terör örgütünün mensubu, Türk diplomatlarının da canını kıyan mahkum Dimitris Kufodinas’a bir kez daha izin hakkı tanıması Yunanistan’da da tepki yarattı.

Ta Nea gazetesi, Türkiye’nin sert dille kınadığı Kufodinas’a tekrar izin hakkının tanınmasına ağır eleştiriler yönelttiği başyazısında, “Vatandaşlarını koruyamadığını kanıtlayan devlet, pişmanlık göstermeyen katillerine karşı olağanüstü bir cömertlik sergiliyor” sözlerini kullandı.

Devletin yükümlülükleri arasında vatandaşlarının canlarını korumanın bulunduğunu vurgulayan gazete, “Bir vatandaş bir cinayete kurban gidip hayatını kaybettiğinde devlet, temel bir görevini yerine getiremediğini kabul etmekle kalmayıp adaletsiz biçimde can veren kurbanın yakınlarına karşı da uygun biçimde davranmalı" diye yazdı. 

Ta Nea, Kufodinas'ın öldürdüğü insanların yakınlarından özür dilemediği gibi en ufak bir pişmanlık göstermezken, devletin “pişmanlık göstermeyen katile olağanüstü bir cömertlikle daha iyi yaşam koşullarını sağlayarak bir çiftlik cezaevine nakletmekle kalmayarak, birkaç gün süren izin verdiğinin" altını çizdi.

17 Kasım Örgütü tarafından 1989 yılında katledilen gazeteci ve ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi milletvekili Pavlos Bakoyannis’in öldürülmesi olayına vurgu yapan Ta Nea, Yunan devletinin tavrının “katilleri ödüllendirir gibi görünerek tüm topluma hakaret ettiği” eleştirisine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
YunanistanDünya Haberleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.