Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Ünlü Tıp Dergisi Lancet: Çin’in Rekombinant COVID-19 Aşısı Güvenli

Çin’in COVID-19’a karşı geliştirdiği ve acil kullanım onayı verdiği rekombinant protein alt birim aşısının 1. ve 2. faz klinik deneylerine dair veriler aşının güvenli olduğunu gösterdi. Dünyaca ünlü tıp dergisi The Lancet’te yayımlanan veriler, Çin’de acil kullanım onayı alan söz konusu rekombinant protein aşısının birinci ve ikinci faz klinik deneylerine katılan gönüllülerin yüzde 97’sinin vücudunun üç doz aşının ardından virüsü nötralize edici antikorlar geliştirdiğini gösterdi.


 
Çin Bilimler Akademisi Mikrobiyoloji Enstitüsü ile Anhui Zhifei Longcom şirketi tarafından geliştirilen aşıya 10 Mart’ta acil kullanım onayı verilmişti. Aşının Çin’de yürütülen klinik deneylerine yaşları 18-59 arasında değişen 950 gönüllü katıldı. Deneylerde yan etkiler, ciddi yan etkiler, antikor titresi, nötralize edici antikor titresi ve antikor dönüşüm oranı gibi bakımlardan aşının güvenliği ve etkinliği değerlendirildi.
 
Değerlendirmenin sonuçlarına göre, aşı kaynaklı ciddi yan etkilere rastlanmazken, iki doz aşı yaptıran gönüllülerin yüzde 76’sının, üç doz aşı yaptıran gönüllülerin de yüzde 97’sinin vücudunda nötralize edici antikorlar oluştu. Aşının üçüncü aşama klinik deneyleri, Özbekistan, Endonezya, Pakistan ve Ekvador’da yürütülüyor. Özbekistan, 1 Mart’ta aşıya kullanım lisansı verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.