Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

"Yunanistan'ın Kılıçdaroğlu'su" ABD'yi Doğu Akdeniz İçin Yardıma Çağırdı!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'yi üstü kapalı tehdit etti: "Türkiye'nin provokasyonlara ve yasa dışı faaliyetlere devam etmesi halinde Avrupa Birliği'nin yaptırım uygulamaktan başka seçeneği kalmayacak... ABD dünyada Türkiye'yi uluslararası hukuk ve insan haklarına saygı duymanın herkese yarar sağlayacak tek yol olduğuna ikna edebilecek tek ülke..."



ANKARA(ANKA) - "TPAO'nun Doğu Akdeniz'de Mersin Silifke açıklarında ham petrol aramak için lisans başvurusunda bulunması Türkiye'deki sol muhalefet yanında Yunanistan hükümetinde de kıpırdanmalara yol açtı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias bugün Türkiye'yi "yola getirmek için" ABD'nin Doğu Akdeniz'de mevcudiyetini artırması çağrısında bulunurken "bunun bölgedeki herkes için en iyi yol" olduğunu bildirdi. Dendias'ın ABD'den bölgeye müdahale istemesi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'den Türkiye'ye demokrasi getirmesi çağrısında bulunmasını anımsattı."

"YOK ASLINDA BİRBİRİNDEN FARKLARI... AMA İKİSİ DE OSMANLI BANKASI DEĞİL!"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'ye demokrasi getirilmesi için ABD Başkanı Joe Biden'den yardım istemesini anımsatacak şekilde, ABD'nin Doğu Akdeniz'de daha fazla varlık göstermesi için çağrı yaptı. Dendias'ın bugün bir ekonomi panelinde yaptığı konuşma Kılıçdaroğlu-Dendias benzeşmesi konusunda "Yok Aslında Birbirinden Farkımız, Ama Biz Osmanlı Bankasıyız" repliğini anımsattı.

Yunan basınına göre Nikos Dendias Türkiye'nin "savaş gemisi" diplomasisini eleştirerek bölgede daha fazla varlık göstermesi için ABD'ye çağrıda bulundu.

Dendias, Türkiye'yi doğu Akdeniz bölgesinde "savaş gemisi diplomasisi" yürütmekle suçlayarak, Ankara'nın uluslararası hukuka uymasını sağlamak için Washington'dan gelen baskının çok önemli olduğunu bildirdi.

Nikos Dendias, bugün Atina'da bir ekonomi konferansında yaptığı açıklamada, "Bunu söylediğim için üzgünüm ama gerginlikler hafiflemiş olsa da Türkiye'nin uluslararası hukuk ve uluslarası deniz hukukuyla uyumlu hale geldiğine yönelik anlamlı bir tavır ve inanç değişikliğine yöneldiğine ilişkin henüz sağlam bir kanıt göremedik" dedi. Dendias savaş gemisi diplomasisi günleriyle birlikte etki alanlarının sona erdiğini iddialarına ekledi.

"KILIÇDAROĞLU BİDEN'DAN DEMOKRASİ DİLEMİŞTİ, YUNAN VERSİYONU İSE ÜSTÜ KAPALI TEHDİT ETTİ"

Dendias, Türkiye'nin "provokasyonlara ve yasa dışı faaliyetlere devam etmesi halinde" Avrupa Birliği'nin yaptırım uygulamaktan başka seçeneği kalmayacağını iddia etti, "Bence bu Türk tarafı için netleşti” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Joe Biden yönetiminden ne beklediklerine ilişkin bir soruya, "Bölgede daha fazla Amerikan mevcudiyeti istiyoruz" dedi. Dendias "ABD dünyada Türkiye'yi uluslararası hukuk ve insan haklarına saygı duymanın herkese yarar sağlayacak tek yol olduğuna ikna edebilecek tek ülke" şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.