Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi kızılay

Yüzde 100 Güneş Enerjisiyle Çalışan Araç, Çin Turnesine Başlıyor

Kuzey Çin’in Tianjin kentinde ziyaretçiler, 5 Temmuz Salı günü kentin Xiqing ilçesinde ‘Tianjin’ adı verilen sadece güneş enerjisiyle işleyen ilk otomobili gözden geçirme olanağı buldular. Söz konusu araba, şebekeye bağlı akıllı bir araç olup tamamen güneş enerjisiyle besleniyor. Bu araç hiçbir fosil yakıt veya bir başka dış enerji kaynağı kullanmıyor. 6. Dünya Yapay Zeka Kongresi’nde sahneye çıkan araç, şimdi Çin’de yeni bir turneye başlıyor.



Araç 1.020 kg ağırlığında ve üç koltuğa sahip. Tek şarjla 74,8 km yol kat edebiliyor ve maksimum 79,2 km/s hıza sahip. Otomatik sürüş seviyesi L4'ün üzerindedir. Aracın tek güç kaynağı olarak hizmet veren toplam 8,1 metrekarelik güneş modülü alanı, karbon emisyonlarını 100 kilometrede 25 kilogram azaltma kapasitesine sahip.

47 son teknoloji ürünü ve ürünü içeren akıllı araç, 42 işletmenin ve IAT Otomobil Teknolojisi Şirketi, Tianjin Lishen Batarya Anonim Şirketi ve Nankai Üniversitesi gibi üç üniversitenin ortak çalışmasıyla geliştirildi.

Anahtar Kelimeler:
çinTianjinKuzey ÇinXiqing
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.