Öne Çıkanlar AİLE Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek Beyin çipi

Zarif: Amerikalılar Yalan Söyledi

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, nükleer anlaşmadan çekilen ABD’yi sert dille eleştirirken, Amerikalıları “yalan” söylemekle suçladı.

Bakan Zarif’in bir grup parlamenterle yaptığı oturumda nükleer anlaşma meselesini değerlendirdi. İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Sözcüsü Nagavi Hüseyini’nin aktardığına göre, Zarif, nükleer anlaşmanın tarafı olan AB ülkeleri için “en azından Avrupa, sözde ABD’nin karşısında duruyor. AB ülkeleri kararlıkla mevcut nükleer anlaşmayı korumak istiyor ancak söylenenlerin hayata geçirilmesi önemli’ dedi.

“Dünya Yalnız Amerika’dan İbaret Değil”

Cevad Zarif, “İslam İnkılabı Zaferi’nin en başından beri bize düşman olan ABD bu politikasını sürdürecektir. Cumhuriyetçi veya Demokrat Parti farketmez. Onların izlediği yöntemler değişiktir” ifadelerini kullandığı oturumda şunları da söyledi:

“ABD Başkanı Trump nükleer anlaşmadan geri çekilmek için gayrimeşru yolları kullanmıştır. Onlar İran'ın iç meseleleri konusunda farklı bir vizyona sahip. ABD’nin İran’la ilgili boş hayallerini ortadan kaldımalıyız ve onlara İran’ın komplolar karşısında güçlü olduğunu göstermeliyiz. Her şeyin Amerika olduğunu düşünmemeliyiz, bu fikir yaygınlaştırılmamalı. Dünya yalnız Amerika’dan ibaret değil, dünya ile işbirliği kurabiliriz.”

Mehr News'in yansıttığı açıklamalarında Zarif, dünyadaki ülkelerin çoğunun İran'la işbirliği yapacaklarını ortaya koyduğunu belirtirken, “Şimdiki durumda nükleer anlaşmayı savunan devletlerin kapasitelerinden yararlanabiliriz” şeklinde konuştu.

Hukuki yöntemlerle milli menfaatlerini ve nükleer anlaşma cephesini koruyacaklarını belirten Zarif, “Aynı zamanda Amerikalıların yalan söylediğini ve uluslararası bir anlaşmayı illegal bir şekilde ihlal ettiğini tüm dünyaya kanıtlayacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.