Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Pandemi yunanistan Akşener

Zhurong, Mars’tan Yeni Görüntüler Gönderdi

Çin Ulusal Uzay İdaresi’nden verilen bilgiye göre, 8 Temmuz itibarıyla Çin’in Zhurong adlı uzay aracının Mars yüzeyinde çalıştığı 54 Mars günü boyunca 300 metreden fazla yol katetti. Uzay aracının navigasyon arazi kamerası yol boyunca her gün yer şekillerini görüntülüyor.

Yol sırasında yüzey radarları, hava ölçüm cihazları ve Mars manyetometreleri çalıştırılıyor. Kaya ve kumul gibi özel jeomorfolojilerle karşılaştırıldığında yüzey kompozisyon dedektörleri ve multispektral kameralar kullanılarak inceleme yapılıyor.



26 Haziran’da (42. Mars günü) Zhurong bir kumul alanına geldi. Görüntüye göre, etrafında farklı boyutlarda kayalar var. Bunların arasında uzay aracına bakan kaya yaklaşık 0,34 metre genişliğinde.



4 Temmuz’da (50. Mars günü) Zhurong kumulun güney tarafına gitti. Görüntüye göre, kum tepesinin uzunluğu yaklaşık 40 metre, genişliği yaklaşık 8 metre ve yüksekliği yaklaşık 0,6 metre.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.