Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

AES Toplu Sözleşme Taleplerini Açıkladı

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici 2021 yılı toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin taleplerini açıkladı.

TABAN MAAŞLARDA 1500 TL ARTIŞ SAĞLANMALIDIR

Öncelikle yıllardır enflasyon altında kalınan dönemler için taban maaşlara 1500 TL ek zam yapılmalıdır. Taban aylık zammından sonra yapılacak olan oransal artışlar 2022 ilk altı ay için enflasyon +5, ikinci altı ay için enflasyon + 5 refah payı,

Bir sonraki 2023 yılı ilk altı ay için enflasyon + 5, ikinci altı ay için enflasyon + 5 refah payı olmalıdır. Refah payının olmadığı bir artış kabul edilemez.

İKRAMİYE ŞART

İkramiye almayan tek kesim çalışan memurlardır. Bu nedenle yapılacak olan toplu sözleşmede en önemli unsurlardan biri şüphesiz ikramiyedir. Memurlara yılda en az iki ikramiye verilmelidir.

3600 EK GÖSTERGE SÖZÜ TUTULMALIDIR

Öğretmenlere verilen ek gösterge sözü tutulmalı, tüm eğitim çalışanları için öğrenim durumuna göre ek göstergeler yeniden düzenlenmelidir.

TOPLU SÖZLEŞME CANLI OLARAK YAYINLANMALIDIR

Mali ve sosyal haklarımız hakkında önemli kararların alındığı bu görüşmeler daha katılımcı bir demokrasi ve şeffaflık ilkesi gereği canlı olarak yayınlanmalı, kamu çalışanları adına ‘yetkili’ olan sendikaların bu yetkisini nasıl kullandığını tüm kamu çalışanları izlemelidir.

VERGİ DİLİMİ %15'TE SABİTLENMELİDİR

Özellikle ikinci altı aylık dönemde alınan zamlar vergi dilimi nedeniyle hissedilememekte ve gelen zam vergi olarak geri gitmektedir. Bu sebeple kamu çalışanları için vergi dilimi %15'te sabitlenmelidir.

SÖZLEŞMELİ STATÜ SON BULMALI

Kadrolu-sözleşmeli ayrımının son bularak 4-B statüsünde çalışan tüm sözleşmeliler 4-A statüsüne geçirilmelidir. Sözleşmeli öğretmenlerin de yasal düzenleme yapılana kadar aile birlikleri sağlanmalıdır.

ANADOLU EĞİTİM SENDİKASI OLARAK 2022-2023 YILLARINI KAPSAYACAK 6. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİMİZ ŞUNLARDIR:

1-Oransal artışlardan önce yıllardır enflasyon altında kalınan dönemler için tüm memurların taban maaşlarına 1500 TL ek taban maaş artışı yapılmalıdır.

2- Oransal artış; 1500 TL taban maaş artışı sonrası 2022 ilk altı ay için enflasyon +5, ikinci altı ay için enflasyon + 5 refah payı, 2023 İlk altı ay için enflasyon + 5, ikinci altı ay için enflasyon + 5 refah payı olmalıdır.

3- Tüm memurlara yılda iki defa bayram ikramiyesi verilmelidir.

4- Öğretmenler arası ek ders adaletsizliği giderilmeli, tüm öğretmenler için maaş karşılığı 15 saat olmalıdır.

5- Öğretim yılına hazırlık ödeneği tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında verilmelidir.

6- Sözleşmeli öğretmenlik sistemi kaldırılmalı, öğretmenler odasındaki ayrım son bulmalıdır.

7- Toplu sözleşme görüşmeleri canlı yayınlanmalıdır.

8- Öğretmenlere verilen ek gösterge sözü tutulmalı, tüm eğitim çalışanları için öğrenim durumuna göre ek göstergeler yeniden düzenlenmelidir.

9- Atama ve görevde yükselmelerde MÜLAKAT uygulaması kaldırılmalı, EHLİYET ve LİYAKAT esas alınmalıdır.

10- Vatandaş tarafından tehdit, şiddet ve hakarete maruz kalan eğitimcileri koruyucu yasal tedbirler alınmalıdır.

11- Vergi dilimi adaletsizliği son bulmalı, kamu çalışanları için vergi dilimi yüzde 15’te sabitlenmelidir.

12- Kariyer ve uzmanlık mesleği olan öğretmenliğin kamudaki en düşük memur maaşı haline geldiği şu dönemde öğretmenlerin taban aylıklarına tüm artışlardan bağımsız 1500 TL seyyanen zam yapılmalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.