Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Geylan: “Öğretmenlerimizin Ve Ailelerinin Sağlığının Riske Atılmasının Sorumluluğunu Kim Taşıyacaktır?”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Her kademedeki eğitim yöneticilerine ve karar alıcılara sesleniyorum: Arazlı bazı zihinlerin öğretmenlerimize yönelik taciz ve mesnetsiz değerlendirmelerine kulak asmayın. Öğretmenlerimizin sağlığı, çocuklarımızın ve dolayısıyla tüm toplumun sağlığını etkileyecektir.” dedi. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Mersin’de COVİD-19 testi pozitif çıkan öğretmenin yaşadığı olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yakınlarının COVİD-19 testi pozitif  çıkan öğretmenimizin okul müdürünü uyarmasına rağmen seminer döneminde okula çağrıldığını ve daha sonra bu öğretmenimizde de COVİD-19 çıktığını söyleyen Genel Başkan Geylan, önümüzdeki günlerde okullarımızda benzer vakaları maalesef görüleceğini bildirerek,  MEB’in bu konuda taşra teşkilatını uyarmasını istedi.

 Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yakınlarının COVID-19 testi pozitif çıkan öğretmenimiz, okul müdürünü arıyor durumu bildiriyor, kendisinin de test yaptırdığını ancak henüz sonucunu almadığını, şüpheli durumundan dolayı seminer döneminde okula gelip gelmeyeceğini soruyor.

Okul müdürü ise okulundaki tüm öğretmenlerin sağlığını tehlikeye atarak, seminer çalışmasının aksatılmaması ve okula gelmesi gerektiğini söylüyor.

COVID şüphelisi öğretmenimiz, ilk gün onlarca öğretmenle birlikte yapılan kurul toplantısına katılıyor.

Akşam üzeri ise hastaneden aranarak testinin pozitif çıktığı bildiriliyor. Gün boyu onunla aynı ortamı paylaşan onlarca öğretmenimiz ve aileleri ise tedirgin oluyor.

Türk Eğitim Sen Mersin Şube Başkanımız ilçe ve il milli eğitim müdürleriyle görüşerek sürece müdahil oluyor. Bunun üzerine akşam saatlerinde tüm öğretmenlere mesaj çekilerek, ikinci bir emre kadar okula gelmemeleri bildiriliyor.

Ancak bugün öğretmenlerimize ikinci bir mesajla, sadece zümre öğretmenlerinin gelmeyeceği, diğer öğretmenlerin okula gelecekleri bildiriliyor. Oysaki o öğretmenimiz gün içerisinde sadece zümre öğretmenleriyle değil, okulun tüm öğretmenleriyle aynı ortamı paylaşmıştır. Bu ikircikli tavrı anlamakta zorlanıyoruz. Yarın o okuldaki herhangi bir öğretmenimizde virüs çıkarsa, öğretmenlerimizin ve ailelerinin sağlığının riske atılmasının sorumluluğunu kim taşıyacaktır? Önümüzdeki günlerde okullarımızda benzer vakaları maalesef göreceğiz. MEB’in bu konuda taşra teşkilatını uyarması lazımdır. Kimse kraldan çok kralcı olmasın!

Önce sağlık!

Salgınla mücadele başka süreçlere benzemez. 

“-mış gibi” yaparsak, bunun bedelini toplum olarak hepimiz ödeyeceğiz!

Her kademedeki eğitim yöneticilerine ve karar alıcılara sesleniyorum: Arazlı bazı zihinlerin öğretmenlerimize yönelik taciz ve mesnetsiz değerlendirmelerine kulak asmayın. Öğretmenlerimizin sağlığı, çocuklarımızın ve dolayısıyla tüm toplumun sağlığını etkileyecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.