Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Geylan: “Yüz Yüze Eğitim İçin Eğitim Çalışanları Hemen Aşılanmalıdır”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yüz yüze eğitim kararı hakkında açıklamalarda bulundu. Bu süreçte herkese sorumluluk düştüğünü bildiren Geylan, toplum olarak salgınla ilgili tüm tedbir ve kurallara riayet eder ve vaka sayılarını kontrol altına alabilirsek çocuklarımızın eğitim sürecinin kesintiye uğramayacağına dikkat çekti. 

Sağlık Bakanlığı'nın da bir an önce aşılama programını yeni duruma göre yeniden düzenlemesini talep eden Geylan; köy okullarında görev yapan eğitim çalışanları öncelikli olmak üzere, okul öncesi ve ilkokul öğretmenlerimiz ile 8. ve 12. sınıflarda ders okutan öğretmenlerimize vakit kaybetmeden aşı uygulamasına başlanması gerektiğini kaydetti. 

Geylan, " İki doz arasında 28 günlük süre olduğu hesaba katıldığında yarından itibaren aşılama başlamalıdır" dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan tarafından açıklanan takvime göre

-Köy okulları 15 Şubat’ta

-İlkokullar, okul öncesi, özel eğitim kurumları, 8. ve 12. sınıflar 1 Mart’ta yüzyüze eğitime başlayacak.

Bu süreçte herkese sorumluluk düşüyor; toplum olarak salgınla ilgili tüm tedbir ve kurallara riayet eder ve vaka sayılarını kontrol altına alabilirsek çocuklarımızın eğitim süreci kesintiye uğramayacak.

ŞİMDİ SIRA SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA!

Sağlık Bakanlığı bir an önce aşılama programını yeni duruma göre yeniden düzenlemelidir.

Köy okullarında görev yapan eğitim çalışanları öncelikli olmak üzere, okul öncesi ve ilkokul öğretmenlerimiz ile 8. ve 12. sınıflarda ders okutan öğretmenlerimize vakit kaybetmeden aşı uygulamasına başlanmalıdır.

İki doz arasında 28 günlük süre olduğu hesaba katıldığında yarından itibaren aşılama başlamalıdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.