Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

Öğretici: "Adil Ve Öngörülebilir Yer Değiştirme Şart!"

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Ağrı-Patnos'ta bir dizi ziyaretlerde bulundu. Öğretmenler odasında öğretmenlerin sorunlarını dinleyen Öğretici atama ve yer değiştirmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Günümüzde sözleşmeli öğretmenlikten norm fazlalığına, özür grubundan alan değişikliğine kadar öğretmenlerin yaşadığı bir çok sorunun temel sebebinin atama ve yer değiştirme sistemi olduğunu ifade eden Öğretici mevcut sisteminin değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.


'Öğretmenlerimiz aynı öğretmenler odasında farklı statülerde çalışmakta, sözleşmeli öğretmenler aileleri ile buluşamamakta, isteğe bağlı yer değişikliklerinin büyük bir çoğunluğu gerçekleşmemekte, aile birliğinden aynı ilde buluşabilen öğretmenlerimiz ya ayrı ilçelerde kalmak ya da günde yüzlerce km yol gitmek zorunda kalmaktadır. Yer değiştirme takviminin açıklandığı bu günlerde tercih hakkı bulunan öğretmenlerin büyük çoğunluğu ne yazık ki yer değiştiremeyecektir. Ne zaman yer değişikliğinin gerçekleşeceğini de bilmemektedir.' ifadelerini kullanan Öğretici bu sorunların çözümünün teşvik ve becayişi de içeren ADİL ve ÖNGÖRÜLEBİLİR bir yer değiştirme sistemi ile mümkün olabileceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.