Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

Öğretici: “En Önemli Sorunumuz Ehliyet Ve Liyakattir”

AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici,  "Gerek MEB, gerekse YÖK ve üniversiteler bünyesinde ehliyet ve liyakat en temel ilkemiz olmalı, atama ve görevde yükselmelerde mülakat tamamen kaldırılmalıdır." dedi. 

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici ehliyet ve liyakat ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öğretici'nin açıklamaları şöyle;

Sürekli adam kayırma, yanlış ve skandal uygulamalarla karşılaştığımız şu dönemde yaşadığımız bu sorunların kaynağına baktığımızda ilgili yöneticilerin ehliyet ve liyakatten uzak olduğunu görmekteyiz. Her daim vurguladığımız gibi yöneticiler bu sistemin ilk düğmesidir, ilk düğmenin doğru iliklenmesi için de görevde yükselmelerde MÜLAKAT değil, EHLİYET ve LİYAKAT esas alınmalıdır. 
Ehliyet ve liyakatin olmadığı yerde bir çok sorunla karşılaşmak kaçınılmazdır, nitekim günümüzde bunun faturasını ödüyoruz. Gerek MEB, gerekse YÖK ve üniversiteler bünyesinde ehliyet ve liyakat en temel ilkemiz olmalı, atama ve görevde yükselmelerde mülakat tamamen kaldırılmalıdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.