Öne Çıkanlar chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Yeşim Arı Kimdir Doğuş Balbay

Öğretici: "Formasyonla Gençlere Öğretmenlik Hayali Satmaktan Vazgeçin"

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici üniversitelerin formasyon ilanları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Öğretici'nin açıklamaları şöyle;

"700 bine yaklaşan atama bekleyen öğretmen varken, eğitim fakültelerinde yüz binlerce öğretmen adayı eğitim alırken kaldırılan pedagojik formasyon duyuruları tekrar başladı.

Sadece bir eğitim fakültesi kişi başı 3972’ den 2000 kişilik kontenjan açmış. Bu formasyonlar üniversitelere gelir kapısı oluşturmak ve hali hazırda yüz binlerce atama bekleyen meslektaşlarımızın arasına ihtiyaç olmadığı halde onbinleri daha eklemekten öteye geçmeyecektir.

MEB ve YÖK bu yanlışın önüne geçmeli, bırakın formasyonu hali hazırda ihtiyaç fazlası mezun veren eğitim fakülteleri kontenjanları dahi azaltılmalıdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.