Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Öğretici: Kısmi Kapanma Sürecinde Tüm Eğitim Çalışanları Aşılanmalı, Yüz Yüze Eğitim Veren Eğitimciler Aşıda Öncelikli Olmalıdır

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici eğitim çalışanlarının aşılama programı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öğretici, "Kısmi kapanma süreci iyi değerlendirilerek bu süreçte tüm eğitim çalışanları aşılanmalı, hali hazırda yüz yüze eğitim veren ancak aşıda önceliği olmayan 8. Ve 12. Sınıf öğretmenleri öncelikli aşıya dahil edilmelidir. " dedi. 

AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici'nin açıklamaları şöyle;

"Bilindiği gibi salgın seyrinin artması ile birlikte bir çok sınıf için uzaktan, okul öncesi, 8. ve 12. sınıflar için ise yüz yüze eğitime devam kararı alınmıştır. MEB yaptığı açıklamada 425.430 eğitim çalışanının aşı programına dahil edildiğini açıklamış ancak eğitim-öğretim döneminin başından itibaren yüz yüze eğitim veren 8. Ve 12. Sınıf öğretmenlerini aşıda önceliğe almamıştır. 
Salgın süreci içerisinde geçmişte de okul öncesi öğretmenleri için farklı kararlar verilmiş, çalışan annelerin çocuklarına bakılması için açıldığı ifade edilerek öğretmenlerimize bakıcı muamelesi yapılmıştır. Unutulmamalıdır ki uzaktan eğitime geçilen sınıflar için risk ne ise hali hazırda yüz yüze eğitim veren, özellikle küçük çocuklarla ilgilenilen sınıflarda da risk en az diğer sınıflar kadardır.
Kısmi kapanma süreci iyi değerlendirilerek bu süreçte tüm eğitim çalışanları aşılanmalı, hali hazırda yüz yüze eğitim veren ancak aşıda önceliği olmayan 8. Ve 12. Sınıf öğretmenleri öncelikli aşıya dahil edilmelidir. "

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.