Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

Öğretici: “MEB 2023 Eğitim Vizyonuna Uymuyor”

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, "MEB’i kendi açıkladığı vizyon belgesi ve takvimine uymaya, paydaşlar ile bir araya gelerek giderek artan sorunlarımızın çözümünü hayata geçirmeye davet ediyoruz. " dedi. 

AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, MEB’i kendi açıkladığı vizyon belgesi ve takvimine ilişkin açıklamada bulundu. 

AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici'nin açıklamaları şöyle;

"Bilindiği gibi 23 Ekim 2018’de 2023 Eğitim Vizyonu açıklanmış ve belirlenen takvim doğrultusunda hedeflerin gerçekleştirileceğini açıklanmıştı. Ancak günümüzde birçok önemli konuda takvime uyulmadığını, gerekli adımların atılmadığını görmekteyiz. 

2023 Eğitim Vizyonu takvimine göre şimdiye kadar gerçekleşmesi gereken Öğretmenlik Meslek Kanunu, elverişsiz koşullarda görev yapan öğretmen ve okul idarecileri için teşvik mekanizmasının kurulması, öğretmenlerin yatay ve dikey kariyer basamaklarının yapılandırılması, asgari ücretin altında görev yapan ücretli öğretmenlerin ücretlerinin iyileştirilmesi, okul yöneticilerinin özlük haklarının iyileştirilmesi ve bir uzmanlık alanı haline getirilmesi başta olmak üzere birçok konu hayata geçirilememiştir.

Hatta vizyon belgesinde ‘okul yöneticiliğine atamada yeterliliklere dayalı yazılı sınav uygulaması ve belirlenecek diğer nesnel ölçütler kullanılacaktır’ denmesine rağmen yakın zamanda değiştirilen MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği ile yazılı sınavın etkisi düşürülmüş, sözlü sınav ise yönetmelikte yerini korumuştur. Anadolu Eğitim Sendikası olarak da ilgili yönetmeliğin sözlü sınav başta olmak üzere ehliyet ve liyakati esas almayan maddelerini yargıya taşımıştık.

MEB’i kendi açıkladığı vizyon belgesi ve takvimine uymaya, paydaşlar ile bir araya gelerek giderek artan sorunlarımızın çözümünü hayata geçirmeye davet ediyoruz. "

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.