Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Öğretici, "MEB’in Atama Ve Yer Değiştirme Sistemi Bir An Önce Değişmelidir"

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, öğretmenlerin yer değiştirmeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Birçok sorunun temelinde yer değiştirme sisteminin olduğunu ifade eden Öğretici, atama ve yer değiştirme sisteminin değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Öğretici'nin açıklamaları şöyle;

"Milli Eğitim Bakanlığı’nda sözleşmeli öğretmenlikten norm fazlalığına, özür grubundan alan değişikliğine kadar öğretmenlerin yaşadığı birçok sorunun temel sebebi atama ve yer değiştirme sistemidir.

Öğretmenlerimiz aynı öğretmenler odasında farklı statülerde çalışmakta, sözleşmeli öğretmenlerimiz aileleri ile buluşamamakta, isteğe bağlı yer değişikliklerinin büyük bir çoğunluğu gerçekleşmemekte, aynı ilde buluşabilen kadrolu öğretmenlerimiz günde yüzlerce km yol gitmektedir.

2022 Ocak ayında yapılan Öğretmenlerin Yarı Yıl Mazerete Bağlı Yer Değişikliğinde il içi özür grubuna başvuran 19.410 öğretmenden yalnızda 5257’si, iller arası özür grubuna başvuran 6685 öğretmenden ise 5277’inin ataması gerçekleşmiştir. İl dışındaki öğretmenlerimiz ailelerinden farklı şehirlerde çalışmaya devam edecekken yıllardır il içinde ayrı kalan öğretmenler ise büyük çoğunlukla buluşamamaktadır. Özellikle il içinde çok uzak ilçelerde çalışan öğretmenlerimiz bulunmaktadır. MEB’in atama ve yer değiştirme sorununu görmezden gelmesi nedeniyle bu sorun yıllar geçtikçe daha da büyümektedir.

Bu sorunların köklü çözümü atama ve yer değiştirme sistemimizi değiştirmekten geçmektedir. Öncelikle mevcut durumdaki hizmet puanları ve hizmet alanları değişmeli, çalışma güçlüğü çekilen bölgelerdeki öğretmenlere teşvik verilmeli, becayiş uygulaması tekrar hayata geçirilmeli ve adil, öngörülebilir bir yer değiştirme sistemi oluşturulmalıdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.