Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi çukurova belediyesi kuşadası recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk yapı kredi operasyon

Öğretici: “Memur Ve Emeklileri Enflasyon Karşısında Ezildi”

BASK Genel Sekreteri ve Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Mart ayı enflasyon verileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Öğretici'nin açıklamaları şöyle;

"TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Mart ayında enflasyon (TÜFE) % 5.46 artmıştır. Böylelikle 2022 yılının ilk üç ayındaki (Ocak-Şubat-Mart) TÜFE artışı kümülatif  % 22.79’dur.

2022 yılının ilk altı ayı için kamu görevlilerine reva görülen artış SADECE %7.5 iken, ilk üç aylık enflasyon oranı % 22.79’ dur. Kamu görevlileri ve emeklileri şimdiden %15.29 alacaklıdır.

Kaldı ki TUİK’in açıkladığı verilerin sahadaki gerçeklerle uyuşmadığı, bağımsız farklı kuruluşların enflasyonu daha yüksek olarak açıkladığı da bilinmektedir.

Tüm bu nedenlerle kamu görevlileri ve emeklileri için altı aylık dilimler ile verilecek olan enflasyon kayıpları aylık olarak karşılanmalıdır. Bu kayıpların haricinde yıllardır alım gücü düşen sabit gelirliler için EK ZAM şarttır!"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.