Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

Öğretici: Mülakat Kaldırılmalı, Ehliyet Ve Liyakat Esas Alınmalıdır

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, yönetici atamalarında mülakatın tamamen kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Öğretici'nin açıklamaları şöyle;

"MEB uzun yıllar yönetici atamalarında ehliyet ve liyakati dikkate almamış, mülakat ile yönetici görevlendirmeleri yapmıştır. Adil ve şeffaf yapılmayan yönetici görevlendirmeleri eğitim camiası içerisinde huzursuzluk oluşturmuş ve yıllar içinde birçok soruna da yol açmıştır. Son yıllarda ÖSYM tarafından Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı yapılmış ancak mülakat yine devam etmiştir. Her ne kadar sınav sonuçları ile aynı mülakat puanları verilse de oluşabilecek mağduriyetleri gidermek için mülakatı yönetmelikten çıkarmak gerekmektedir.

Mülakat, ehliyet ve liyakatin önündeki en büyük engeldir. Okul ortamının huzurlu, kaliteli ve başarılı olmasını istiyorsak bunun yolu ehliyet ve liyakatli yöneticilerden geçer. Bu nedenle MEB yönetici atamalarından mülakatı tamamen kaldırmalı, atamalar sadece yazılı sınav sonucuna göre yapılmalıdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.