Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs Covid19 rusya chp Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar enflasyon terörist bugünün gündemi AİLE gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan

Öğretici: Öğretmen Açığı Ücretli Öğretmenler İle Değil Yeni Atamalar İle Kapatılmalıdır

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici ücretli öğretmenlik ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Öğretici'nin açıklamaları şöyle;

"MEB ne yazık ki var olan öğretmen açığını yeni atamalar ile kapatmak yerine asgari ücretin çok çok altında çalıştırılan ücretli öğretmenleri görevlendirmektedir. 2021-2022 eğitim öğretim yılında ücretli öğretmen sayısı 90 bine yaklaşmıştır.

Yarıdan fazlası eğitim fakültesi mezunu olmayan, yüzde ondan fazlası ön lisans mezunu ücretli öğretmenler yerine atama bekleyen meslektaşlarımızın ataması yapılmalıdır.

MEB son yaptığı açıklamada 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni anasınıfı için çalışmaların sürdüğünü açıklamıştır. Anaokullarının ve anasınıflarının sayısının çoğaltılması önemli olmakla birlikte o sınıflara girecek alanında uzman öğretmenleri de atamak gereklidir.

MEB bir plan dahilinde alanında eğitimini almış meslektaşlarımızın ataması yapılmalı, asgari ücretin dahi altında çalıştırılan ücretli öğretmenlik sistemi son bulmalıdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.