Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti gündem başlıkları İsrail Afrin Hakkari Muhbir bugünün gündem özeti ysk çin pkk turizm

Öğretici: Öğretmenlik Meslek Kanunu Bu Haliyle Öğretmenlerin Sorunlarına Çözüm Olmaz!

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici dün Milli Eğitim Komisyonundan olduğu gibi geçen Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Komisyon görüşmelerine katılan, talep ve önerilerini dile getiren Öğretici' nin açıklamaları şöyle;

"Öğretmenlik Meslek Kanunu Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda olduğu gibi kabul edildi. Anadolu Eğitim Sendikası olarak komisyon toplantısına katılım sağlayarak görüşlerimizi dile getirdik.

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda öğretmenlik için özel bir ihtisas mesleği tanımı olduğunu hatırlatarak her öğretmenin zaten UZMAN olduğunu dile getirdik.

Farklı statüdeki öğretmenlerin tek çatı altında KADROLU olarak toplanmadığı, ücretli, geçici ve sözleşmeli öğretmenliğin devam ettiği, Sözleşmeli öğretmenlerin ailelerinden ayrı kaldığı, okul yöneticilerinin yer almadığı, çalışma güçlüğü çekilen bölgelere teşvik içermeyen, ek ders adaletsizliklerini ortadan kaldırmayan, öğretmene yönelik şiddete karşı hükümler içermeyen tasarı öğretmenlerin sorunlarını çözmekten uzaktır!

Kaldı ki ilgili taslakta 3600 ek gösterge ile verilmesi düşünülen ek tazminatlar şimdi değil 2023 yılında yürürlüğe girecektir.

Öğretmenlerin yetiştirilmesinden, sosyal ve özlük haklarından, görevde yükselmelerinden emekliliğine kadar olan süreci barındıracak gerçek bir meslek kanununa ihtiyaç vardır. Her öğretmenin özlük ve mali haklarını artıracak düzenleme yapılmalı; genel düzenleme sonrasında ilgili kıdemleri dolduran öğretmenler sınavsız ve unvana gerek duyulmadan öngörülen tazminatları almalıdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.