Öne Çıkanlar deprem azerbaycan meclis KENAN DOĞULU Sertab Erener Aleyna Tilki zorlu psm gülben ergen demet akalın Yıldız Tilbe sezgin tanrıkulu veli ağbaba

Öğretici: Vergi Dilim Oranları Kamu Çalışanları İçin Yüzde 15’te Sabitlenmelidir

BASK Genel Sekreteri ve Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici memur ve emekliler için verilen zammın Bus Simulator Apk Son Sürüm İndir fazlasıyla geri alındığını belirterek memur ve emekliler için vergi dilim oranlarının %15’te sabitlenmesi gerektiğini vurguladı.

BASK Genel Sekreteri ve AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici'nin açıklamaları şöyle;

"Resmi Gazetede yayımlanan tebliğe göre 2021 yılı için memurları yakından ilgilendiren gelir vergisi dilimlerin bilindiği gibi; 24.000 TL'ye kadar % 15, 24.000- 53.000 TL arası %20, 53.000- 130.000 TL için ise %27 olmuştur.

Yıllardır enflasyon kadar maaş zammı alan memurların en büyük sorunlarından biri de vergi yükünün yüksek olmasıdır. Tüm memur, emekli ve diğer çalışanların maaşlarından gelir vergisi oranında kesintiler peşin yapılmaktadır.

Özellikle yılın ikinci yarısında alınan zamlar vergi dilimi nedeniyle genellikle maaşlara yansımamakta, yılın ikinci yarısına doğru vergi dilimine girilmektedir. Yani verilen zam zaten kepçeyle geri alınmaktadır.

Bu nedenledir ki vergi dilim oranları memur ve emeklileri için %15’te sabitlenmelidir.’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.