Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon kurban bayramı

Öğretici: Yüz Yüze Eğitime Ara Verilsin, Aşılama İşlemleri Tamamlansın!

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici artan vakalar, yüz yüze eğitim ve öğretmenlerin aşılanması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öğretici, "Eğitimde esas olan yüz yüze eğitimdir ancak, öğretmenler ve eğitim çalışanları aşılanmadan yapılan yüz yüze eğitim hem ciddi risk oluşturmakta hem de eğitimde aksaklıklara neden olmaktadır. Bu nedenle vakaların da daha artacağı öngörülerek yüz yüze eğitime ara verilmeli, bu süre zarfında öğretmen ve tüm eğitim çalışanlarının aşılama işlemleri tamamlanmalıdır." dedi. 

AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici'nin açıklamaları şöyle;

"Bilindiği gibi Ocak ayında aşılama programı ve tablosu Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanmış, bu tabloya göre öğretmenler ile eğitim çalışanları ‘Hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörler’ başlığı içerisinde 7. Sırada yer almıştı. Anadolu Eğitim Sendikası olarak her daim aşılama ile ilgili yaptığımız çağrılarda okullar yüz yüze eğitime başlamadan tüm eğitim çalışanlarının aşılanması gerektiğini, eğitim çalışanlarının aşıda öncelikli olması gerektiğini ifade etmiştik. Ancak ne yazık ki gerek ara tatilde, gerek ara tatil sonrasında aşılama işlemleri başlamamış ve 15 Şubat itibarıyla köy okulları ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde, 2 Mart’tan itibaren de ilk okular, 8. Ve 12 sınıflar yüz yüze eğitim başlamıştır.

Sayın Ziya Selçuk 24 Şubat tarihinde Çorum’da öğretmenler ile birlikte ilk aşıyı olmuş, yüz yüze eğitime başlayan öğretmenler öncelikli olacak şekilde eğitim çalışanlarının aşılama işlemlerinin devam edeceğini söylemiştir. Ancak aradan geçen bir buçuk aylık dönemde aşılanan öğretmen sayısı %10’u geçmemiştir.
Günlük vaka sayıları ile virüse yakalanan ve bu nedenle hayatını kaybeden meslektaşlarımızın sayısı her gün artarken, bilim insanlarının açıklamalarına göre mutant virüsün çocuklarda, gençlerde görülme oranı artarken yüz yüze eğitimde ısrar edilmemelidir.

Eğitimde esas olan yüz yüze eğitimdir ancak, öğretmenler ve eğitim çalışanları aşılanmadan yapılan yüz yüze eğitim hem ciddi risk oluşturmakta hem de eğitimde aksaklıklara neden olmaktadır. Bu nedenle vakaların da daha artacağı öngörülerek yüz yüze eğitime ara verilmeli, bu süre zarfında öğretmen ve tüm eğitim çalışanlarının aşılama işlemleri tamamlanmalıdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.