Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Koronavirüs vakıfbank chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ak parti

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: “MEB’de Yeni Dönem”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Mahmut Özer’a yeni görevinin hayırlı olmasını dileyerek, Sayın Selçuk’a da eğitim hayatına kattığı hizmetlerinden ötürü teşekkürlerini sundu.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Özer’e yüklenmiş olduğu yeni mesuliyetinde başarılar dileyen Geylan;  “Türk Eğitim-Sen, kurulduğu günden beri olduğu gibi, bu yeni dönemde de eğitim ve eğitim çalışanları için sergilenecek yapıcı ve olumlu tüm gayretleri destekleyen ilkeli duruşunu koruyacaktır. Eğitim hizmetinin daha verimli yürütülmesi, öğrencilerimizin daha başarılı olması ve eğitim çalışanlarının daha huzurlu kılınması yolunda ihlas ve iyi niyetle tüm imkan ve birikimini seferber edecektir.” diye konuştu.

Genel Başkan Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 “Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk görevini Sayın Mahmut Özer’e devretti.

Sayın Selçuk’a eğitim hayatımıza hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyor, yeni Milli Eğitim Bakanı Sayın Özer’e yüklenmiş olduğu yeni mesuliyetinde başarılar diliyorum.

Yılların biriktirdiği problemlerin yanı sıra, salgın döneminin ilave sıkıntıları da Türk milli eğitimini oldukça yormuş durumdadır.

İçtenlikle temenni ediyorum ki, yeni dönem, yaşanan sorunların çözümü yolunda iyi niyetli bir yaklaşımla ve eğitimin tüm paydaşlarıyla işbirliği içerisinde yürütülecektir.

Bu yeni dönemin, aynı zamanda, çalışma barışının tahrip edildiği, eğitim çalışanlarının ötekileştirildiği, “dışarıdan yapıların” eğitim yönetimini tahakküm altına aldığı istenmeyen durumların artık gündemden çıkarıldığı yeni bir başlangıç olmasını arzuluyorum.

İyi niyetli herkesin ortak kanaatidir ki, eğitim kurumları, pozisyonu ve görevi ne olursa olsun hiç kimse ya da hiçbir oluşumun bürokratik, siyasi ya da ekonomik rant aracı değildir. Kurumlar, liyakat ve adaleti esas alan bir ahlak ve anlayışla yönetilmelidir.

Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi, ancak, birlik ve beraberlik anlayışının her alanda tesis edilmesiyle mümkün olacaktır. Bu doğrultuda, kamuda ötekileştirme ve ayrıştırmaya dönük tasarruflara asla yol ve izin verilmemelidir. Bu anlamda öncü ve örnek kurum da hiç şüphesiz Milli Eğitim Bakanlığı olmalıdır.

Eğitimde her zaman yapılacak çok iş vardır.

Türk Eğitim-Sen, kurulduğu günden beri olduğu gibi, bu yeni dönemde de eğitim ve eğitim çalışanları için sergilenecek yapıcı ve olumlu tüm gayretleri destekleyen ilkeli duruşunu koruyacaktır. Eğitim hizmetinin daha verimli yürütülmesi, öğrencilerimizin daha başarılı olması ve eğitim çalışanlarının daha huzurlu kılınması yolunda ihlas ve iyi niyetle tüm imkan ve birikimini seferber edecektir.

Yeni dönem, hayırlı olsun.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.