Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

ABD Türkiye'nin İkinci İhracat Pazarı Haline Geldi

ANKARA (ANKA) - ABD 2021'de Türkiye'nin en büyük ikinci ihracat pazarı haline geldi.





Türkiye ve ABD arasında tarihi bir rekor olan 28 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaşıldı. Yüzde 30'luk artış, ABD'nin 12 milyar dolarlık ihracatı ile Türkiye'nin 16 milyar dolarlık ihracatını kapsıyor.



Türkiye 2018'den bu yana ABD ile dış ticaretinde fazla sağlıyor. Türkiye ABD ile ticaretinde 2021'de 4 milyar 15 milyon dolar dış ticaret fazlası elde etti.



Türkiye 2020 yılında 1 milyar 14 milyon dolar, 2019'da ise 562 milyon dolar dış ticaret fazlası sağladı.



ABD ile ticarette artıya geçilen 2018'de Türkiye'nin dış ticaret fazlası 86.1 milyon dolar olmuştu.



Türkiye daha önceki yıllarda da ABD ile dış ticaretinde dış ticaret fazlası elde etmesine rağmen, 2007'den bu yana bu ülkeyle dış ticaret hesabı açık veriyordu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.